آشنایی با انواع قرص های ضد بارداری و عوارض آن
روش های زیادی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد اما ممکن است انتخاب بهترین راه ممکن برای شما مشکل باشد
هر چند اجتناب و پرهیز از برقراری رابطه ی جنسی، می تواند تنها روش صد در صد قطعی در جلوگیری از بارداری باشد، اما راه های دیگری هم وجود دارد که در صورت استفاده و اجرای درست آن می تواند تقریبا همین نتیجه را داشته باشد.
بهطور طبیعی بدن خانمها، هر ماه یک بارتخمکگذاری میکند. هنگامی که از قرص ضد بارداری برای جلوگیری از بارداری استفاده می شود، هورمونهای سنتتیک وارد بدن شده و بر روی دوره طبیعی قاعدگی، اثر میگذارند.
انواع قرص های ضد بارداری
به طور کلی قرص های ضدبارداری دارای انواع مختلفی است که همه آنها شامل اشکال مصنوعی از هورمون پروژسترون، استروژن، یا هر دو هستند ؛ پروژستین نام دیگر پروژسترون مصنوعی است و قرص های ترکیبی، از استروژن و پروژستین ساخته شده اند.
قرص های “۲۱ روزه” و “قرص های ضد بارداری روزمره” :قرص های روزانه، مصرفشان راحت تر و ساده تر است، زیرا روال روزانه یکسان دارند. در مورد این نوع از قرص های ضد بارداری می توان گفت یک بسته قرص روزانه، ۲۸ روز به طول می کشد، اما هفت قرص دیگر آن غیرفعال است .
“قرص مینی” که دارای پروژستین هستند .
قرص های مونوفازیک ،حاوی تعادل هورمونی هستند با مصرف قرص های فازی، دو یا سه نوع مختلف قرص مصرف می شود، که هر کدام خود دارای تعادل هورمونی مختلفی هستند.
عوارض بد قرص های ضد بارداری یا قرص های ال دی:
۱٫ تهوع:
هر چند انتظار می رود حداکثر تا سه ماه طول بکشد،بعضی از زنان هنگام شروع قرص، احساس آرامش می کنند ،خوردن قرص به همراه یک وعده غذایی، می تواند به کاهش میزان چاقی کمک کند. شما در درازمدت به تنظیم هورمون به سطح جدیدی از استروژن و پروژسترون نیاز دارید.
۲٫ حساسیت سینه ها:
با توجه به گزارش پزشک خانواده آمریکا، این عارضه قرص های ضد بارداری ممکن است تا ۱۸ ماه طول بکشد.
۳٫ باد کردن و نفخ:
تغییرات در کاهش و افزایش هورمون های جنسی بدن، می تواند به احتباس آب و نفخ منجر شود. این اثرات ،ممکن است به ویژه برای خانم های مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و دیگراختلالات دستگاه گوارش محسوس باشد. بسیاری از زنان پس از گذشت شش ماه ،نسبت به رژیم دارویی جدید آداپته می شوند.
خوردن قرصهای ضدبارداری و استروژن، عوارض مثل چاقی و همچنین کاهش وزن سریع و باعث تشکیل سنگ کیسه صفرا در افراد دارد.
قاعدگی مصنوعی با قرص ضد بارداری
بسیاری از قرصهای ضد بارداری،دارای مقادیر بالای هورمون استروژن هستند؛ این حالت باعث میشود عملکرد غده هیپوفیز مثل زمانی شود که شخص باردار است؛ به همین دلیل جلوی تخمکگذاری گرفته میشود. قرصهای ضدبارداری باعث میشوند بدن شما فکر کند که باردار هستید؛ به این خاطر پوشش داخلی رحم ضخیمتر میشود. علت خونریزی بعد از قطع مصرف قرص ضد بارداری، افت ناگهانی سطح هورمون استرژن می باشد.
با خوردن طولانیمدت قرص ضد بارداری، این دورههای پریود مصنوعی بهطور مرتب تکرار میشوند؛ متأسفانه زنان به عوارض قرص ضد بارداری توجه کم تری دارند.
خوردن قرص ضد بارداری، باعث احساس افسردگی درخانمها میشود؛ برخی از خانمها برای مقابله با این افسردگی، از قرص ضد افسردگی استفاده میکنند؛ قرص ضد افسردگی نیزباعث کاهش بیشتری در میل جنسی خانمها میشود. کاهش میل جنسی، می تواند در حدی باشد که همسر شما متوجه آن شود.
قرص ضد بارداری علاوه بر عوارض جانبی، خطراتی برای سلامتی خانمها ایجاد میکنند:
- فشار خون
- افزایش خطر حمله قلبی
- افزایش خطر سرطان سینه و سرطان دهانه رحم
- بیماری کیسه صفرا
- کاهش تراکم استخوان
- افزایش میگرن
- افزایش خطر لخته شدن خون
- تومورهای خوش خیم کبد
- ناباروری
- افزایش عفونت قارچی
آگاهی از خطرات ذکر شده، به احتمال زیاد می تواند تمایل شما را به استفاده از قرص ضد بارداری بهعنوان روش جلوگیری از بارداری کاهش دهد. در حال حاضریکی از علتهای رایج مرگ و میر خانمها بیماریهای قلبی به شمار میروند. مصرف کردن قرص ضد بارداری، باعث افزایش خطر بیماری قلبی در خانمها می شود.
همچنین قرص ضد بارداری، به باکتریهای مفید بدن آسیب می زند و در نتیجه، باعث افزایش خطر عفونت واژینال در خانمها می شود. فلور میکروبی طبیعی روده، باعث هضم بهتر غذاها، محافظت در برابر انواع بیماریها و تولید مواد مغذی مفید برای بدن به وسیله باکتریها میشود. دوری از استرس، داشتن سبک زندگی سالم، خودداری از مصرف داروها و تغذیه سالم به حفظ فلور طبیعی بدن کمک زیادی میکند.
قرص ضد بارداری برای این خانمها مناسب نمی باشد:
خانمهایی که ازنمونه های مختلف محصولات حاوی تنباکو و توتون استفاده میکنند (قلیان، سیگار و پیپ)
خانمهایی که فشار خون بالا دارند
خانمهایی که دچار اختلالات لخته شدن خون هستند
خانمهایی که اضافه وزن دارند
خانمهایی که باید در شرایط استراحت مطلق یا بیتحرکی باشند
خانمهایی که مبتلا به مشکلات وریدی هستند
خانمهایی که دارای بیماری قلبی، سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی می باشند
خانمهایی که دارای فشار چشم بالا هستند
خانمهایی که سابقه ابتلا به گلوکوم در خانواده ی آنها وجود دارد
خانمهایی که دیابت دارند
خانمهایی که در دوران شیرده می باشند
خانمهایی که دچار سردرد میگرنی می شوند
آشنایی با انواع قرص های ضد بارداری و عوارض آن
پرده بکارت و انواع آن /چند نکته در مورد خونریزی در اولین رابطه جنسی