باکتری است گرم مثبت بی هوازی (ترجتح میدهد در محیط کم اکسیژن رشد کند مثل فولیکول ساقه ی مو) دارای رشد آهسته.این باکتری عامل آکنه است و می تواند عامل بلفاریت مزمن و اندفتالمیت شود.این باکتری اغلب به صورت کامنسال و فلور نرمال پوست انسان بالغ سالم زتدگی میکند.
باکتری از چربی پوست در فولیکول مو تغذیه میکند که یک منبع اصلی غذایی است. باکتری با آنزیم های اختصاصی اسید چرب و تری گلیسرید موجود در سبوم را تجزیه می کند.وباعث تولید اسید چرب با زنجیره کوتاه و اسید پروپیونیک می شود که دلیل نامگذاری این باکتری هم بهمین خاطر است.
تحقیقات نشان می دهد که هضم چربی پوست توسط آنزیم های باکتریایی می تواند از عوامل مؤثردر شدت علائم آکنه باشد.
برای بسیاری از افرادی که از آکنه رنج می برند،به این خاطر است که سیستم ایمنی بدنشان واکنش بیش از حدی به این باکتری نشان می دهد و تعداد زیادی گلبول سفید به محل حضور باکتری می فرستد.در برخی از افراد که حساسیت بیشتری دارند امکان دارد که ایجاد ولگاریس آکنه کند.که تصویر آن را در زیر مشاهده میکنید.
شایدمهمترین عامل ایجاد کننده آکنه تغییرات هورمونی زمان بلوغ باشد. در هنگام بلوغ ، هورمون های جنسی ناگهان افزایش می یابند و مقدار آنها در خون بسیار زیاد می شود . این هورمون ها باعث افزایش ترشح چربی پوست می شوند و زمینه را برای رشد میکروب و التهاب غدد چربی صورت ، و پیدایش جوش فراهم می آورند. خانم هایی که دچار آکنه هستند معمولاً هورمون های مردانه زیادتری دارند و در بسیاری از آنها رشد مو ی صورت نیز بیش از معمول است.
نوع غذا می تواند در جوش صورت مؤثر باشد. مصرف مواد قندی مثل ماکارونی ، نان ، برنج ، شیرینی و شکلات و مصرف غذاهایی حاوی فندق ، پسته ، بادام ، موز ، نارگیل و گردو می تواند موجب تشدید آکنه شود که علت آن احتمالاً آزاد شدن اسیدهای چرب در خون است.
درمان آکنه
برای درمان آکنه باید یک سری اقدامات و توصیه های بهداشتی را اجرا نمود و نیز با مراجعه به پزشک و دریافت داروهای مناسب به مقابله با آن پرداخت.
توصیه های مهم
برای جلوگیری از پیشرفت جوش ها و کاهش حجم و تعداد آنها باید توصیه های زیر را در نظر داشته باشید و به آنها عمل کنید.
۱ – جوش ها را دستکاری نکنید و آنها را با فشار خالی نکنید. برای خالی کردن آنها به یک انستیتوی زیبایی مراجعه کنید تا با دستگاه های مکنده جوش ها را تخلیه کنند. اگر چنین مرکزی در نزدیکی شما وجود ندارد، انگشتان خود را با الکل ضدعفونی کنید، ناخن ها را کوتاه کنید و با یک دستمال تمیز جوش ها را به آهستگی فشار دهید تا تخلیه شوند.
۲ – پوست خود را به نرمی ماساژ دهید. این کار را می توانید به طور مرتب، خودتان انجام دهید و یا به یک فرد مجرب مراجعه کنید تا پوست شما را ماساژ دهد. ماساژ باعث تخلیه چربی پوست شده و از پیشرفت جوش ها جلوگیری می کند.
۳ – آسودگی روانی داشته باشید.سعی کنید خواب مرتب داشته باشید. استراحت کافی داشته باشید و حتی الامکان از فشارهای روحی و عصبی بپرهیزید.