گروه های خونی می تواند شخصیت را تعیین کند!
شاید برایتان جالب باشد که بدانید گروه های خونی، فراتر از یک برچسب ساده است و میتواند تعیین کننده شخصیت باشد؛ در واقع گروههای خونی که اغلب به عنوان یک ویژگی بیولوژیکی ساده در نظر گرفته میشود، نقشی بسیار پیچیدهتر و گستردهتر در فیزیولوژی انسان ایفا میکند.سیستم گروه های خونی ABO، که بر اساس وجود یا عدم وجود آنتی ژنهای A و B روی سطح گلبولهای قرمز تعریف میشود، به همراه سیستم Rh، که وجود یا عدم وجود آنتیژن D را تعیین میکند، پایههای اصلی این تنوع ژنتیکی را تشکیل میدهند.
این تفاوتهای ژنتیکی که در نهایت به فنوتیپهای مختلف منجر میشود، میتواند تأثیرات قابل توجهی بر سلامت، استعداد ابتلا به بیماریها و حتی ویژگیهای شخصیتی افراد داشته باشد. تا انتهای این مقاله از لامل همراه ما باشید:
چگونگی پیدایش انواع گروه های خونی در انسان؛ از زندگی بدوی تا مهاجرت
گروه خونی O
از قدیمی ترین و رایجترین گروه های خونی است که از ۵۰ هزار سال پیش تاکنون در رگهای انسانها جریان داشته است. بررسیها نشان دادهاند گروه خونی انسانهای اولیه O بوده و با توجه به اینکه آنها بیشتر گوشتخوار بودهاند، پس بدنشان با این ماده غذایی سازگار شده است. معده افرادی که گروه خونی O دارند اسید و تمام آنزیمهای لازم برای هضم پروتئینهای حیوانی را به اندازه کافی تولید میکند. از سوی دیگر، گروه خونی O، دهنده جهانی است اما فقط از گروه O میتواند خون دریافت کند. از دیگر مزیتهای این گروه خونی، سیستم ایمنی قوی و متابولیسم خوب است.
جالب است بدانید سیستم ایمنی خوب و قوی این گروه، باعث میشود بیشتر به بیماریهای خودایمنی مبتلا شوند و میزان ابتلا به آلرژی نیز به همین علت در آنها بالاتر است. دستگاه گوارش دارندگان گروه خونی O به راحتی با غذاهای جدید سازگار نمیشود و جز پروتئین با سایر گروههای غذایی مشکل دارد. اگرچه این عدم تحمل را نمیتوان مسوول بروز مشکلات موثری در این افراد دانست، ولی ظاهرا در مقابل زخمهای معده و اثنیعشر حساسیت بیشتری دارند.
از آنجا که دستگاه گوارش افراد دارای این گروه خونی با مصرف پروتئین مشکلی ندارد، میزان چربی دریافتیشان بالاست و به همین علت خطر ابتلا به گرفتگی شرایین و ناراحتیهای قلبی – عروقی در آنها افزایش مییابد. به کسانی که گروه خونیشان O است، توصیه میشود میزان مصرف پروتئینهای حیوانی را کاهش دهند و سعی کنند سبزی را وارد برنامه غذاییشان کنند، در ضمن مراقب مصرف غلات، کلم و سبزیهای خشک باشند زیرا بدن آنها در هضم گلوتن کمی دچار مشکل است.
گروه خونی A
این گروه خونی از حدود ۲۰ هزار سال پیش یعنی از زمانی که کشاورزی رونق گرفت، پدیدار شد. کشاورزان زندگی خود را از طریق شکار، دامپروری و زراعت میگذراندند و گروهی زندگی میکردند و فعالیت فیزیکی آنها به نسبت کمتر از پیشینیان خود بود. زندگی جدید، این مردم را با غذاهای گیاهی سازگار کرد و از آنجا که زندگیها گروهیتر و بیماریها همهگیر شدند، سیستم ایمنی آنها نیز قویتر شد.
برعکس سیستم ایمنی، دستگاه گوارش گروه های خونی A به دلیل مصرف بیشتر گیاهان ضعیفتر است و در هضم پروتئینهای حیوانی دچار مشکل میشود. به نظر میرسد این افراد در ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ از سایر گروههای خونی مستعدتر باشند. بیشتر افرادی که گروه خونی A دارند، گیاهخوارند زیرا در هضم گوشت و شیر مشکل دارند. توصیه ما به این افراد مصرف کمتر گوشت و شیر و در عوض مصرف بیشتر سبزی و غلات است.
گروه خونی B
تقریبا ۱۰ هزار سال است که این گروه خونی به وجود آمده و دلیل آن هم به مهاجرت انسانها در پی تغییرات آبوهوایی برمیگردد. آمار نشان میدهد گروه های خونی B بیشتر در اروپای شرقی و میان جوامع یهودی شایع است. میزان سازگاری افراد دارای این گروه خونی با هر نوع آبوهوا بسیار بالاست و بهطور کلی از سیستم ایمنی، عصبی و فیزیکی خوبی برخوردارند.
دارندگان این گروه خونی نیز همانند گروه خونی O، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای خودایمنی اند و در برابر بیماریهای ویروسی بسیار ضعیف هستند. علاوه بر این، گروه های خونی B، با احتمال بیشتری به عفونتهای باکتریایی نظیر استرپتوکوک پنومونیه و اشرشیاکولی مبتلا میشوند. دستگاه گوارش آنها تقریبا با هر ماده غذایی سازگار است و بهراحتی میتوانند لبنیات بخورند.
گروه خونی AB
تعداد دارندگان این گروه های خونی چندان زیاد نیست. تقریبا هزار سال است که گروه خونی AB به وجود آمده و میتوان گفت ترکیبی از ۳ گروه خونی است. گروه خونی AB میتواند از هر ۳ گروه دریافت داشته باشد اما فقط میتواند به گروه خونی خود خون اهدا کند. بدن دارندگان گروه خونی AB با جهان مدرن بسیار سازگار است. دستگاه گوارش آنها به نسبت ضعیفتر از دارندگان گروه خونی O است و بهراحتی نمیتوانند پروتئینهای حیوانی را هضم کنند زیرا مقدار اسید معده آنها کاهش یافته و به قدر نیاز آنزیم ترشح نمیکنند.
با این حال، میزان مصرف گوشت قرمز و موادغذایی مدرن مانند انواع فستفود در گروه های خونی AB بالاست. سیستم ایمنی آنها نیز تا حدی ضعیف عمل میکند و به همین علت در برابر باکتریها و آلرژنها بهراحتی از پا درمیآیند.
در نظر بگیرید که ویژگیهای جسمی ذکر شده برای انواع گروههای خونی عمومیت ندارد. درست است که گفته میشود دارندگان گروه خونی B میتوانند شیر را به خوبی هضم کنند اما این دلیل نمیشود اگر فردی با گروه خونی B به شیر آلرژی دارد، خود را مجبور به مصرف آن کند. در ضمن، اگر گروه خونی شما O است و بهراحتی میتوانید پروتئین حیوانی مصرف کنید، قرار نیست در مصرف گوشت قرمز زیادهروی کنید. فراموش نکنید که تعادل همیشه حرف اول را میزند.
استعداد ابتلا به بیماریها در کدام گروه های خونی بیشتر است؟
تحقیقات نشان دادهاند که برخی گروههای خونی با افزایش یا کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها مرتبط هستند. به عنوان مثال، افراد دارای گروه خونی O ممکن است در برابر برخی عفونتها مانند مالاریا مقاومتر باشند، اما در عین حال، خطر ابتلا به زخم معده در آنها بیشتر است.گروه خونی A با افزایش خطر ابتلا به برخی سرطانها، به ویژه سرطان معده، مرتبط است.
گروه های خونی AB نیز با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است. همچنین، مطالعات نشان داده است که گروه های خونی A با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای لخته شدن خون مرتبط است و افراد با گروه خونی O، ممکن است در برابر بیماریهای قلبی عروقی، نسبت به سایر گروههای خونی، مقاومتر باشند.
آیا گروه های خونی می تواند روی ویژگیهای شخصیتی افراد تاثیر بگذارد؟



در برخی فرهنگها، باورهایی در مورد ارتباط بین گروه های خونی و ویژگیهای شخصیتی وجود دارد. به عنوان مثال، در ژاپن، گروه های خونی A با ویژگیهایی مانند مسئولیتپذیری و دقت، گروه خونی B با خلاقیت و فردگرایی، گروه خونی AB با ترکیبی از ویژگیهای A و B، و گروه خونی O با اجتماعی بودن و خوشبینی شناخته می شوند.البته لازم به ذکر است این موارد از نظر علمی ثابت نشده و تحقیقات محدودی در این خصوص صورت گرفته است.
همچنین برخی مطالعات نشان دادهاند که افراد با گروه خونی O، ممکن است بیشتر مستعد رفتارهای برونگرا و اجتماعی باشند. و افراد با گروه خونی A، ممکن است بیشتر مستعد رفتارهای درونگرا و محتاط باشند.
تأثیر گروه های خونی بر بارداری را می دانید؟
ناسازگاری Rh بین مادر و جنین، که زمانی رخ میدهد که مادر Rh منفی و جنین Rh مثبت است، میتواند منجر به عوارض جدی در بارداری شود. اما با پیشرفت علم پزشکی امروزه با تزریق آمپول روگام از این عوارض جلوگیری میکنند. برخی مطالعات نشان دادهاست که گروه خونی O، ممکن است با افزایش خطر سقط جنین مرتبط باشد.
تأثیر گروه های خونی بر سیستم ایمنی و نوع تغذیه چیست؟
گروههای خونی میتوانند بر پاسخ سیستم ایمنی به عفونتها و واکسنها تأثیر بگذارند! برای مثال، برخی مطالعات نشان دادهاند که افراد دارای گروه خونی O ممکن است پاسخ قویتری به برخی واکسنها نشان دهند. همچنین گروه خونی A ممکن است با افزایش خطر ابتلا به برخی عفونتهای باکتریایی مرتبط باشد.
در ارتباط با تغذیه نیز برخی رژیمهای غذایی، مانند رژیم غذایی گروه خونی، بر اساس این ایده طراحی شده است که افراد با گروههای خونی مختلف، نیازهای غذایی متفاوتی دارند. برخی مطالعات نشان دادهاند که افراد با گروه خونی O، ممکن است بهتر بتوانند پروتئین حیوانی را هضم کنند و افراد با گروه خونی A، ممکن است بهتر بتوانند کربوهیدراتها را هضم کنند.
البته این رژیم های غذایی صد در صد از نظر علمی تایید نشده است و میتواند در حکم یک پیشنهاد باشد.
اینجا بیشتر بخوانید
علاوه بر سیستمهای ABO و Rh، سیستمهای گروههای خونی دیگری نیز وجود دارند که میتوانند بر فنوتیپ افراد تأثیر بگذارند. این سیستمها، که شامل سیستمهای Kell، Duffy و Kidd میشوند، نقشهای مهمی در انتقال خون و بارداری ایفا میکنند.تحقیقات در زمینه ارتباط بین گروههای خونی و فنوتیپهای مختلف، همچنان ادامه دارد. مطالعات جدید، در حال بررسی ارتباط بین گروههای خونی و بیماریهای دیگری مانند آلزایمر، سرطان پانکراس و بیماریهای خود ایمنی هستند. همچنین، تحقیقاتی در حال انجام است تا مشخص شود که چگونه گروههای خونی میتوانند بر پاسخ افراد به داروها تأثیر بگذارند.
گروههای خونی، فراتر از یک ویژگی ژنتیکی ساده، نقشهای پیچیدهای در فیزیولوژی انسان ایفا میکنند. تفاوتهای فنوتیپی مرتبط با گروههای خونی میتوانند بر سلامت، استعداد ابتلا به بیماریها، ویژگیهای شخصیتی و حتی پاسخ به درمانهای پزشکی تأثیر بگذارند. با این حال، تحقیقات در این زمینه هنوز در حال انجام است و نیاز به مطالعات بیشتری برای درک کامل این ارتباطات وجود دارد.