فهرست بستن

کرایوتراپی یا فریز کردن رَحِم چیست؟ ویژگی هاو زمان انجام آن

کرایوتراپی روشی درمانی است که در آن ضایعات سطح پوست را منجمد می‌کنند. کرایوتراپی با استفاده از گاز نیتروژن مایع (N2O) و با دستگاه مخصوصی انجام می‌شود و باعث می‌شود که بافت ملتهب یخ ببندد و ظاهر یخ‌زده پیدا کند. مدت زمان فرایند این عمل ۹۰ ثانیه است و دردی ندارد. میزان عوارض عمل کرایوتراپی کمتر است و تمیز‌تر انجام می‌شود و همچنین زخمی به جا نمی‌گذارد و ترمیم آن هم بهتر صورت می‌گیرد. تا مدت‌ها پیش با استفاده از کوتر بافت ملتهب را از بین می‌بردند که با سوزاندن آن ناحیه انجام می‌شد اما حالا با استفاده از روش کرایوتراپی، رحم را فریز یا منجمد می‌کنند.»

کرایوتراپی برای درمان زخم دهانه ی رحم، معمولا در مطب و بدون بیهوشی و … انجام می شود و در کل بیش از ۲-۳ دقیقه طول نمی کشد. در روز انجام کرایو برای درمان زخم دهانه ی رحم، نیاز است که یک همراه داشته باشید. ممکن است تا ۱ هفته بعد از کرایو، ترشحات زیاد و خونابه ای داشته باشید.

معمولا پانسمانی در محل تعبیه می شود و به شما توصیه می شود نهایتا تا ۲-۳ هفته نزدیکی واژینال نداشته باشید.

یکی از شایعترین عارضه های فریز برای درمان زخم دهانه ی رحم ، بد شکل شدن دهانه ی رحم و هم چنین تداخل در نتایج پاپ اسمیر خواهد بود. چون سلولهای طبیعی از بین می رند و سلولهای جدید که جایگزین می شوند هیچ گاه مثل اول نخواهند شد. بنابراین با نمونه برداری از این ناحیه ی و تهیه پاپ اسمیر، در نتایج پاپ اسمیر ، تداخل ایجاد خواهد شد.

علاوه بر آثار روحی روانی حاصل از این کار برای درمان زخم دهانه ی رحم، اگر این حرکت، بدرستی انجام نشود، یا بیش از حد انجام شود، می تواند باعث تنگی دهانه ی رحم و مشکلات بعدی ناشی از آن شود. ضمن اینکه رابطه ی زناشویی فرد نیز تحت تاثیر این قضیه، رو به سردی می رود و اعتماد بنفس خانم در برابر همسرش از بین می رود.

کرایوتراپی چه ویژگی‌هایی دارد؟

۱- کرایوتراپی روشی درمانی است که در آن ضایعات سطح پوست را منجمد کرده و با استفاده از گاز نیتروژن مایع (N2O) و دستگاه مخصوصی انجام می‌شود.

۲- این عمل باعث می‌شود بافت ملتهب یخ ببندد و ظاهری یخ‌زده پیدا کند.

۳- مدت زمان فرایند این عمل ۹۰ ثانیه است و دردی ندارد.

۴- تا مدت‌ها پیش با استفاده از کوتر بافت ملتهب را از بین می‌بردند که با سوزاندن آن ناحیه انجام می‌شد اما حالا با استفاده از روش کرایوتراپی، رَحِم را فریز یا منجمد می‌کنند.

۵- میزان عوارض عمل کرایوتراپی کمتر است، تمیز‌تر انجام می‌شود، همچنین زخمی به جا نمی‌گذارد و ترمیم آن هم بهتر صورت می‌گیرد.

کرایوتراپی چه زمانی انجام می‌شود؟

۱- خانم‌هایی که مخاط رَحِم‌شان به بیرون برگشت پیدا می‌کند.

۲- خانم‌هایی ترشحات واژینال بیش از حد دارند.

۳- خانم‌هایی که گاهی اوقات بعد از نزدیکی دچار خونریزی می‌شوند.

۴- زمانی که دهانه‌ی رَحِم ملتهب (اِوِرژن) باشد.

۵- در صورت ابتلا به زگیل تناسلی، زخم‌های بد و بیرون‌زدگی مخاط رَحِمی به‌طوری که با پماد و درمان‌های دارویی بهبود نیابد، این عمل انجام می‌شود.

البته خانم‌ها باید بدانند که عمل کرایوتراپی تنها با تشخیص پزشک و تحت نظر او انجام می‌شود.

قبل از کرایوتراپی چه مواردی باید بررسی شوند؟

خانم‌ها باید قبل از انجام عمل کرایوتراپی تست پاپ‌اسمیر بدهند تا بررسی شود که مشکلی از نظر بدخیم بودن التهاب نداشته باشند. همچنین این خانم‌ها از نظر ابتلا به سرطان معاینه می‌شوند و اگر عفونتی هم داشته باشند باید آن را درمان کنند. اگر نتیجه‌ی تست پاپ‌اسمیر مشکوک بود باید از ناحیه‌ی ملتهب رَحِم نمونه‌برداری شود تا در صورت تشخیص عارضه‌ای در این ناحیه، عمل کرایوتراپی انجام نشود.

بهبودی رَحِم پس از کرایوتراپی

درباره‌ی محل عمل کرایوتراپی دو هفته طول می‌کشد تا بهبود پیدا کند. بنابر‌این بهتر است که خانم‌ها بعد از انجام این عمل به مدت دو هفته نزدیکی نداشته باشند تا رَحِم‌شان کاملا بهبود پیدا کند. البته این خانم‌ها تا دو هفته ترشحاتی مانند خون‌آبه دارند که جای نگرانی نیست چون بدن در حال ترمیم آن قسمت است. برای مراقبت از رَحِم بعد از کرایوتراپی گاهی پماد واژینال تجویز می‌شود.

بیرون‌زدگی مخاط رَحِمی را جدی بگیرید

خانم‌هایی که زایمان طبیعی داشته‌اند،‌تا حدی بیرون‌زدگی مخاط رَحِمی در آنها طبیعی است. اما آنها که ترشحات بیش از حد دهانه‌رَحِم دارند نسبت به دیگران بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های مختلف هستند چون محیط رَحِم‌شان برای ایجاد آن مناسب است. بنابر‌این آنها باید فورا به پزشک مراجعه کنند و معاینه شوند. همچنین این خانم‌ها باید هر ۶ ماه یک‌بار برای چک‌آپ به پزشک مراجعه کنند تا مشخص شود که دچار بیماری‌های دهانه‌ی رَحِم و یا سرطان نباشند.

عوارض کرایوتراپی

روش کرایوتراپی معمولا عارضه‌ای در خانم‌ها ایجاد نمی‌کند و بروز عارضه پس از انجام این روش نادر و پرداختن به آن بسیار تخصصی است.

فریز زخم دهانه رحم و پیشگیری از سرطان

نگرانی اصلی در مورد زخم دهانه رحم این است که می تواند باعث سرطان دهانه رحم شود. سرطان دهانه رحم بیماری خطرناکی است؛ اما اگر به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است. درمان سرطان دهانه رحم در اولین مراحل بسیار ساده است و با فریز کردن سلول های غیرطبیعی دهانه رحم به راحتی انجام می شود. با فریز کردن زخم دهانه رحم از ابتلا به سرطان جلوگیری می شود. مشکلات و علائم شخص نیز بعد از فریز کردن بهبود پیدا می کند. در روش فریز کردن، با استفاده از سرما زخم دهانه رحم فریز می شود. فریز زخم، سلول های غیرطبیعی را تخریب می کند. سرما دادن به سلول ها در طی دو مرحله و به فاصله پنج دقیقه انجام می شود. فریز کردن اغلب زمانی انجام می شود که تست سرکه یا تست پاپ اسمیر مثبت شده باشد.

در این موارد فریز زخم دهانه رحم پیشنهاد نمی شود:

در زمان بارداری
در صورت ابتلا به التهاب اندام های لگنی
در هنگام قاعدگی (اگر خونریزی شدید باشد)

بعد از فریز زخم دهانه رحم

فریز زخم دهانه رحم اغلب موفقیت آمیز است؛ اما اگر بعد از فریز نتیجه دلخواه حاصل نشود، ممکن است پزشک روش دیگری را به بیمار توصیه کند. گاهی نیز لازم است که شخص بعد از سه تا شش ماه دوباره تست پاپ انجام دهد.
شخص بعد از فریز می تواند فعالیت های طبیعی خود را انجام دهد؛ اما از او خواسته می شود بین دو تا چهار هفته از مصرف تامپون و برقراری رابطه جنسی خودداری کند تا دهانه رحم بهبودی پیدا کند. در صورت برقراریرابطه جنسی لازم است از کاندوم استفاده شود.
ممکن است شخص بعد از فریز زخم دهانه رحم احساس گرفتگی عضلات (مانند قاعدگی) داشته باشد.

کرایوتراپی یا فریز کردن رَحِم چیست؟ ویژگی هاو زمان انجام آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *