عفونت واژن / بیماری مقاربتی تریکومونیازیس واژینالیس
تریکومونیازیس چیست؟
تریکومونیازیس (Trichomoniasis) یک بیماری مقاربتی است که توسط ارگانیسم های کوچکی به نام تریکوموناس واژینالیس به وجود می آید. اغلب زنان به این بیماری مبتلا می شوند اما مردان نیز می توانند به این بیماری مقاربتی مبتلا شده و ویروس را از طریق رابطه جنسی به شریک جنسی خود منتقل کنند.
چگونه افراد به بیماری تریکومونیازیس مبتلا میشوند؟
انگل در هنگام رابطه جنسی از فرد آلوده به یک فرد سالم منتقل میشود. در زنان، بخشی اغلب آلوده از بدن دستگاه تناسلی زنان (شامل فرج، واژن، گردن رحم، یا پیشابراه) است. در مردان، بخشی از بدن که شایعترین محل برای آلوده شدن با تریکوموناس واژینالیس است، آلت تناسلی (مجرای ادرار) است. در هنگام رابطه جنسی، انگل معمولاً از آلت تناسلی مرد گسترش به مهبل، یا از یک مهبل (واژن) به آلت تناسلی مرد منتقل میشود. همچنین این تک یاخته میتواند از مهبل (واژن) به مهبل (واژن) دیگر منتقل شود. آلوده شدن سایر اعضای بدن، مانند دست، دهان یا مقعد به این انگل شایع نیست. مشخص نیست که چرا برخی از مردم بعد از آلوده شدن دچار علائم بیماری میشوند در حالی که برخی دیگر این علائم را ندارند. احتمالاً این امر به عواملی مانند سن فرد و سلامت کلی بستگی دارد. افراد آلوده بدون علائم هنوز هم میتوانند این عفونت را به دیگران منتقل کنند.
علائم تریکومونیازیس چه چیزهایی هستند؟
اغلب مردان مبتلا به این بیماری هیچ علائمی بروز نمی دهند و از آلودگی خود به این بیماری اطلاع ندارند مگر اینکه شریک جنسی آنها به این بیماری مبتلا شود و از این طریق به آلوده بودن خودشان شک کنند. اما در صورتی که علائم این بیماری بروز کند می تواند شامل موارد زیر باشد:
- التهاب درون آلت تناسلی
- ترشحات خفیف
- سوزش خفیف بعد از ادرار یا انزال
بسیاری از زنان مبتلا به این بیماری با علائم آن مواجه می شوند. این علائم می توانند شامل موارد زیر باشند:
- ترشحات زرد مایل به سبز همراه با کف و با بوی بسیار قوی از واژن
- ادرار دردناک
- خارش واژن
- سوزش واژن
- احساس ناراحتی در طول رابطه جنسی
- درد در ناحیه پایین شکم (نادر است.)
این علائم معمولا ۵ تا ۲۸ روز بعد از آلودگی به بیماری مقاربتی تریکومونیازیس رخ می دهند.
عوارض
اگر به بیماری تریکوموناس مبتلا باشید و درمان نشوید؛ ممکن است علائم بیماری تشدید شود، بیماری به سایر افراد سالم منتقل میشود و به علاوه ابتلا به بیماری تریکوموناس شانس ابتلای شما را به اچ آی وی افزایش میدهد
پیشگیری از بیماری مقاربتی تریکومونیازیس چگونه است؟
برای کاهش خطر ابتلا به تریکومونیازیس این موارد را به یاد داشته باشید:
- استفاده از کاندوم به روشی درست در هر بار رابطه جنسی
- تعهد به خانواده و اجتناب از تعدد شرکای جنسی
- اجتناب از برقراری رابطه جنسی با افراد سالم به منظور پیشگیری از انتقال ویروس (در صورت ابتلای خودتان به این بیماری)
- اگر فکر می کنید که به این بیماری مبتلا شده اید از داشتن هر گونه رابطه جنسی خودداری کنید و به پزشک مراجعه کنید.
هر گونه علائم و نشانه غیر طبیعی در آلت تناسلی مانند ترشحات و یا سوزش هنگام ادرار کردن و یا درد غیر طبیعی و یا اختلالات پوستی زنگ خطری هستند برای شما تا از ادامهی برقراری رابطه جنسی خودداری کنید و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
تشخیص تریکومونیازیس چگونه است؟
برای تشخیص تریکومونیازیس ممکن است پزشک از شما معاینات بالینی و تست های آزمایشگاهی به عمل بیاورد. تست های آزمایشگاهی به منظور مشاهده انگل های بیماری زا و بر روی یک نمونه از مایع واژن و یا مایع پیشابراه انجام می شوند. تشخیص این انگل ها در مردان دشوارتر از زنان است.
درمان تریکومونیازیس چگونه است؟
اغلب برای درمان تریکومونیازیس از آنتی بیوتیک های خوراکی استفاده می شود. قبل از مصرف دارو حتما با پزشک مشورت کنید. همچنین انجام آزمایش های بارداری قبل از مصرف دارو بسیار مهم است زیرا که این آنتی بیوتیک می تواند به جنین شما آسیب برساند.
این بیماری چگونه بر زن باردار و جنین اش تأثیر میگذارد؟
زنان باردار مبتلای به انگل تریکوموناس واژینالیس احتمال بیشتری برای به دنیا آوردن زودتر نوزادان خود (زایمان زودرس) دارند. همچنین، نوزادان متولد شده از مادران آلوده به احتمال زیاد با یک وزن کم هنگام تولد (کمتر از ۵٫۵ پوند) مواجه میشوند.
عفونت واژن / بیماری مقاربتی تریکومونیازیس واژینالیس