فهرست بستن

دو مورد از ضد انگل‌های قوی را بشناسید


ضد انگل‌های قوی یک دسته از داروها هستند که برای درمان بیماری های انگلی تجویز می شوند. انگل هایی شامل هلمینیت‌ها، آمیب، اکتوپارازیت‌ها ، قارچ‌های انگلی و تک یاخته‌ها مواردی هستند که ضد انگل‌های قوی برای آن‌ها به‌کار می‌رود. ضد عفونی کننده‌ها برای از بین بردن و مهار کردن عفونت ناشی از انگل‌های قوی بکار می‌روند. آن‌ها معمولاً در برابر تعداد محدودی از انگل‌ها در یک طبقه خاص موثر هستند.

ضد انگل‌های قوی یکی از داروهای ضد میکروبی و شامل آنتی بیوتیک هایی هستند که باکتری ها را هدف قرار می دهد و ضد قارچ هایی که قارچ ها را هدف قرار می دهند. آن‌ها ممکن است به صورت خوراکی ، داخل وریدی یا موضعی تجویز شوند.

ابتلا به انگل می‌تواند مانع از رشد کودکان و وزن‌گیری آنها شود. همچنین در بزرگسالان با کاهش وزن و ضعف جسمانی همراه است. اسهال، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم، کاهش وزن غیر قابل توجیه، ضعف و خستگی، بی‌خوابی و افزایش اشتها می‌تواند نشانه ابتلا به انگل در کودکان یا نوجوانان باشد. خوشبختانه داروهای ضد انگل به خوبی می‌توانند موجب درمان مشکلات ناشی از انگل شوند.

انگل‌ها ارگانیسم‌هایی هستند که در یک ارگانیسم دیگر یعنی بدن یک میزبان زندگی کرده، رشد می‌کنند و به میزبان خود آسیب می‌رسانند. پیرانتل پاموات، پیروینیوم پاموات و پی پرازین از جمله بهترین داروهای ضد انگل یا شربت ضد انگل هستند. همچنین قرص‌های مبندازول و آلبندازول نیز برای درمان انگل بسیار موثر عمل می‌کنند.

شربت ضد انگل

پیروینیوم پاموات یک شربت ضد انگل است که برای درمان کرم‌های لوله‌ای به خصوص کرمک کاربرد دارد. مصرف این دارو مانع می‌شود تا انگل بتواند کربوهیدرات‌های اگزوژن را مورد استفاده قرار دهد و بنابراین انگل از بین می‌رود. شربت پیروینیوم پاموات بیشتر برای کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد اما بزرگسالان هم می‌توانند از آن استفاده کنند. عوارض جانبی شربت ضد انگل پیروینیوم پاموات می‌تواند شامل درد شکم، حالت تهوع، اسهال، استفراغ و سردرد باشد که البته در موارد نادر رخ می‌دهند.

مقدار مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک بر اساس سن و وزن شخص تجویز شود. اما به طور کلی به شرح زیر است:

  • به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن ۱۱ میلی‌گرم

البته دوز مصرفی حداکثر تا ۱ گرم می‌تواند باشد. گاهی لازم است که پس از دو هفته مجددا مصرف از سر گرفته شود تا بیماری به طور کامل مداوا شود.

مبندازول قرص ضد انگلهای قوی برای بزرگسالان است. این دارو برای عفونت ناشی از انواع کرم‌ها مانند کرم‌های نخی، شلاقی، گرد و قلاب‌دار استفاده می‌شود. روش مصرف قرص مبندازول ۱۰۰ جویدنی است؛ یعنی باید ابتدا آن را جوید یا له کرد و سپس قورت داد. البته مصرف این قرص می‌تواند عوارض رایج و حتی جدی به‌همراه داشته باشد. عوارضی مانند اسهال، استفراغ، دل درد و … جای نگرانی نیستند؛ اما به‌وجود آمدن عفونت و واکنش‌های آلرژیک می‌تواند خطرناک باشد و باید با پزشک مطرح شود. همچنین قبل از مصرف مبندازول تداخل آن با سایر داروها مانند مترونیدازول و سایمتیدین باید در نظر گرفته باشد.

قرص مبندازول یک داروی ضد انگل است که برای درمان عفونت‌های ناشی از کرم استفاده می‌شود. این دارو عمدتا برای عفونت‌های روده مانند کرم‌های نخی (که گاهی اوقات آن را به‌عنوان کرمک می‌شناسند) و سایر عفونت‌های کرمی کمتر رایج مانند کرم شلاقی، کرم گرد و کرم قلاب‌دار کاربرد دارد. البته قرص انگلی مبندازول ممکن است برای موارد دیگری هم استفاده شود؛ برای مثال مطالعاتی نشان داده است که این دارو برای بیماری کولیت روده نیز می‌تواند موثر باشد.

مکانیسم اثر قرص مبندازول بدین صورت است که با اثر بر سیستم تولید انرژی کرم، مانع از جذب قند (گلوکز) توسط آن می‌شود؛ به‌طوری‌که کرم انرژی لازم را دریافت نکرده و می‌میرد. اکثر بزرگسالان و کودکان از سن ۲ سالگی می‌توانند مبندازول مصرف کنند. دستور قرص مبندازول برای کودکان کمی متفاوت است. کودکان بین سنین ۶ ماه تا ۲ سال در صورت تجویز پزشک می‌توانند دارو را مصرف کنند. در صورتی‌که شرایط زیر را دارید این دارو برای شما مناسب نیست:

  • اگر یک واکنش غیر معمول یا آلرژیک به مبندازول دارید.
  • اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید.
  • اگر در حال شیردهی به نوزاد خود هستید.


منابع:

drnext.ir

mosbatesabz.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *