فهرست بستن

آنچه درباره انگل معده باید بدانید

انگل معده

بررسی اجمالی برای انگل معده

کرمهای معده که به کرم های انگلی نیز معروف هستند یکی از انواع اصلی انگل معده هستند. انواع متداول انگل های روده و معده شامل موارد زیر است:

  • انگل های مسطح ، که شامل کرم های مویی و پوسته پوسته ها است
  • انگل های گرد ، که باعث ایجاد بیماری آسیت ، کرم پین و عفونتهای کرم قلیایی می شوند

علائم داشتن انگل معده

  • درد شکم
  • اسهال ، حالت تهوع یا استفراغ
  • گاز / نفخ
  • خستگی
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • درد شکم یا حساسیت به لمس

انگل‌معده نیز ممکن است دچار دیسترس شود. دیسنتری زمانی است که یک عفونت معده باعث اسهال خون و مخاط در مدفوع شود. انگل‌معده همچنین می توانند باعث ایجاد بثورات یا خارش اطراف رکتوم یا معده شود. در برخی موارد ، هنگام حرکت روده ، کرم را در مدفوع خود منتقل خواهید کرد و کرم انگلی از معده خارج می شود. برخی از افراد ممکن است سالها بدون داشتن هیچ علامتی دچار انگل‌معده شوند.

علایم بیماری
علایم انگل معده

علل داشتن انگل‌ معده

یکی از راه های آلوده شدن به انگل های معده ، خوردن گوشت از حیوانات آلوده مانند گاو ، خوک یا ماهی است. سایر علل احتمالی منجر به عفونت انگل‌معده عبارتند از:

  • مصرف آب آلوده
  • مصرف خاک آلوده
  • تماس با مدفوع آلوده
  • بهداشت ضعیف

کرم های گرد به طور معمول از طریق تماس با خاک آلوده و مدفوع منتقل می شوند.

پس از مصرف ماده آلوده ، انگل به معده شما می رود. سپس در معده تکثیر و رشد می کنند. پس از تولید مثل و از نظر مقدار و اندازه بزرگتر می شوند ، ممکن است علائم ظاهر شود.

عوامل خطرزای انگل‌ معده

کودکان به ویژه نسبت به انگل‌معده بیشتر حساس هستند. دلیل این است که آنها ممکن است در محیط هایی با خاک آلوده مانند ماسه بازی و زمین های بازی مدرسه قرار بگیرند. بزرگسالان مسن نیز به دلیل ضعف سیستم ایمنی در معرض خطر بیشتری هستند.

چرخه زندگی انگل ها

انگل ها هم دارای چرخه زندگی از حیات تا مرگ هستند. انگل ها زنگی خود را در بدن میزبان و تغذیه از آن میگذرانند. به طور کلی چرخه زندگی انگل ها شامل دو نوع است:

  1. چرخه زندگی مستقیم: انگل بالغ در اکثر چرخه حیات خود، دارای یک میزبان است و به صورت مستقیم انتقال پیدا می‌کند. این نوع انگل ها میزبان واسطه ندارند و در طبیعت نیز میتوانند به حیات خود ادامه دهند. به این نوع انگل، انگل اختیاری می‌گویند. اغلب انگل های آزاد و تک سلولی برای زنده ماندن در طبیعت، دور خود کیست درست می‌کنند.
  2. چرخه زندگی غیر مستقیم: در این نوع انگل بخشی از حیات خود را درون بدن میزبان سپری می‌کند. این نوع انگل، انگل اجباری نام دارد. میزبان معمولا دچار بیماری و عوارض نمی‌شود. انگل بالغ در بدن بیمار تولید مثل می‌کند و در میزبان شد و نمو پیدا می‌کنند.
    انگل ها، در همه جا وجود دارند:دستگیره ها، صفحه کلید، دستشویی، چرخ دستی های خرید، ناخن ها، آب، هوا، غذا، حیوانات خانگی، کف، و غیره در نتیجه، هیچ کس به طور کامل از آنها در امان نیست حتی سالمترین افراد. با این حال توانیم بدنمان را در شرایط بسیار خوبی حفظ کنیم و برای آنها یک محیط غیر ایده آل ایجاد کنیم.

علایم انگل معده چیست؟

میل شدید به غذاهای شیرین
کم خونی یا کمبود آهن
بیماری های پوستی مانند کندو، بثورات، گرگرفتگی اگزما، درماتیت خارش، آکنه،زخم، ضایعات و غیره
عفونت های تکراری دوره ای مانند کاندیدا
خونریزی لثه
سردرد
اضطراب و نگرانی
عصبانیت
دندان قروچه در طول شب
آلرژی غذایی
از دست دادن اشتها
خستگی مزمن
گرایش غذایی ناسالم
مشکلات گوارشی مداوم (گرفتگی، التهاب، گاز، و غیره)
تمام مدت گرسنه بودن
مفاصل متورم و سخت
مشکلات تنفسی
خارش به ویژه در اطراف دهان، بینی و حنجره
مشکلات حافظه 
علائم انگلهای روده ای

مشکل پیچیده ای که در مورد تشخیص انگل وجود دارد این است که با سایر علائم سلامتی مشابه هستند.

اثرات انگل معده بر روی سیستم ایمنی بدن:
 

انگل معده بسیار حیله گر هستند. برخی از آنها می توانند بدن را فریب دهند و فکر کنند که آن ها بخش نرمال بافت یا اندام هستند و سیستم ایمنی را از مبارزه با آن ها باز می دارند.

وقتی این مهاجمان در بدن ما مستقر می شوند، حتی می توانند سوراخ هایی را در اندام ها هم بخورند.به خاطر داشته باشید, آن ها از شما دور هستند. اگر تغذیه رسانی به آن ها را متوقف کنید, آن ها شروع به خوردن اندام های شما می کنند.

عفونت انگلی می تواند باعث ایجاد آسیب فیزیکی در روده یعنی دستگاه گردش خون, ریه ها و کبد شود.آن ها می توانند کمبود مواد مغذی اصلی و مشکلات هاضمه را ایجاد کنند، چون ویتامین ها و مواد مغذی ضروری و اسیدهای آمینه مورد نیاز ما را می گیرند.

منابع:
کیمیارا
دنیای اقتصاد

1 Comments

  1. بازتاب:ضد انگل های قوی را بشناسید | انگل چیست و انواع ضد انگل ها - لامل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *